DESPRE NOI

Dupa ce am lipsit o jumatate de an pentru a face o jumatate de inconjur al lumii (detalii aici), ne-am apucat serios de alte doua hobby-uri: ceaiul si cafeaua.

Am invatat ce inseamna ceaiul in China, prajim cafea acasa de cativa ani si ne-o preparam cu multa migala. Am fost pe plantatii de cafea si de ceai, am fost in cafenele si ceainarii de specialitate din Londra, Berlin, Copenhaga, Boston, Sydney, Singapore, Hong Kong, Beijing (si altele) si nu ne-am mai putut intoarce la ce am baut inainte.

Pe langa asta, iubim la nebunie sa gatim si sa asociem mancarea cu un vin bun (despre asta, cu alta ocazie). Pe scurt, suntem ceea ce prietenii nostri francezi ar numi “bon vivants”.

Adesea ni s-a intamplat sa nu gasim o cafea buna sau un ceai care sa nu aduca a „compot” langa birou, in parc sau la evenimentele la care mergem. Asa ca ne-am hotarat sa le facem noi, cu ajutor din partea altor pasionati de ceai si cafea, ca noi.

Angajamentul nostru este ca veti gasi la Wheelys cea mai buna cafea (prajita de artizani din Romania sau din alte tari) si cel mai bun ceai care pot fi servite dintr-o cafenea/ceainarie mobila.

Vrei ceai/cafea de specialitate la tine la birou ? Fa-ne semn. Organizezi un eveniment ? Fa-ne semn.

DESPRE CAFEA

Preparam cea mai buna cafea de specialitate pe care o putem gasi, proaspat prajita de artizani care stiu sa scoata in evidenta specificul ei. Cafeaua noastra va fi intotdeauna proaspata si se va schimba in functie de recoltele din tarile producatoare de cafea precum si de descoperirile noastre.

Cafea lunga cu lapte ?

Nu chiar. Preparam cafeaua in mod espresso sau folosind metode alternative precum Aeropress, Bonavita Immersion Dripper sau Chemex (pe scurt, mai multe tipuri de cafea la filtru).

Iubitorii de cafea cu lapte au la dispozitie combinatii de espresso cu spuma de lapte (i.e. cappuccino, flat white sau latte). Am hotarat sa servim laptele doar sub forma de spuma cu espresso. Cafeaua la filtru va fi servita fara lapte. 

Credem ca laptele rece/la temperatura ambianta deterioreaza gustul cafelei. In plus, laptele spumat la 65 - 70 grade C devine mai dulce. Fiecare lapte va fi spumat proaspat pentru cafeaua servita si nu va fi reincalzit.

Fara zahar ?

Nu recomandam adaugarea zaharului. Credem ca acopera acele minunate arome pe care s-au chinuit fermierii, prajitorii si barista-ul vostru sa le scoata in evidenta. Daca totusi trebuie sa folositi zahar, va oferim zahar integral obtinut din suc natural de trestie. Spre deosebire de alte tipuri de zahar, este mult mai bogat in vitamine si minerale, mai usor de digerat si este metabolizat mai incet decat zaharul alb.

DESPRE CEAI

La capitolul ceai, suntem (cel putin) la fel de puristi ca la cafea. Ceaiurile noastre sunt exclusiv ceaiuri de artizan. Ceaiurile de artizan sunt ceaiuri de inalta calitate (evaluata de experti certificati), cu frunze intregi, culese de mana, care provin de la ferme cu traditie si unde arbustii sunt crescuti cu mare grija.

Avem ceai din China, Taiwan, Japonia, India si Sri Lanka: oolong, puerh, alb, galben, verde si negru (aka rosu). Schimbam ceaiurile in  functie de recoltele din tarile producatoare, de descoperirile noastre si de dorinta de a vi le impartasi.

Pentru cei ce nu vor sau nu pot sa bea ceai, avem si infuzii de plante cultivate organic.

Poate parea ca suntem pretentiosi (ce-i drept, cam suntem), insa Wheelys este inainte de toate o pasiune. Stim ca este imposibil sa multumim pe toata lumea si de aceea nici nu ne propunem acest lucru. Vrem sa lucram cu placere, iar asta o vom putea face doar pastrand standardele noastre de exigenta.

Pentru cei ce inca nu ati descoperit lumea ceaiului/cafelei de specialitate, va invitam sa o faceti alaturi de noi.

 

Gastronomic ai vostri,
Raluca (patroana/sotie) si Cosmin (cafegiu/sot)